CostWood

Hotaraste de la bun inceput ca vei continua pana cand vei obtine victoria dorita

Colin Turner

Avantajele CostWood

Nimic nu este mai frumos si nu exprima mai multa incredere decat o echipa tanara de constructori profesionisti, cu viziuni noi, entuziasm și hotarati in a strabate piata constructoare de imobile, neobisnuita dealtfel – constructia caselor din buștean.

Ceea ce defineste COST WOOD este profesionalismul, dotarea cu toate cele necesare pentru a transforma visul tau in casa mult dorita într-un timp-record de scurt.
Tot ceea ce ti se intampla are loc la momentul potrivit, nici prea devreme, nici prea tatziu.

Fii hotarat!

Ai incredere deplina in:

  • calitatea si siguranta din punct de vedere ecologic a materialelor selectate pentru constructia casei tale;
  • designul individual;
  • termenul mare al gatantiei de exploatare a casei construite.

Cum construim

1. NE CUNOASTEM

La sediul nostru sau la terenul dvs, formulam impreuna cerintele tehnice ale proiectului si semnam un contract pentru proiectare.

2. PROIECTARE

Intocmim proiectul in cele mai mici detalii pentru diminuarea pierderilor de materiale si pentru a fi cat mai aproape de cerintele dvs.

3. CONSTRUCTIE PRELIMINARA

La locatia noastra asamblam bustean cu bustean structura completa a casei

4. MONTAJ SI FINISARE

Reasamblam bustenii intre ei pe fundatia dvs si transformam << GRAMADA DE LEMNE >> in cea mai frumoasa casa pe care ati vazut-o.

5. MONTAJ SI FINISARE

Cheia ati primit-o, e timpul sa va mutati.

DE CE CASE DIN BUSTENI?

Ecologic

Fara indoiala, proprietatea pozitiva a unei case din busteni este prietenia cu mediul inconjurator. Lemnul este un material natural, regenerabil si biodegradabil. Materialul nu prezinta riscuri directe pentru sanatatea utilizatorilor cladirii.

Fiind un material regenerabil, lemnul e considerat ecologic, atata vreme cat este exploatat rational. Fiind biodegradabil, nu are problemele unora din materialele de construcţie moderne, greu reciclabile. In plus, lemnul dintr-o constructie defectata poate fi reutilizat, daca se afla în stare buna, sau poate fi folosit drept combustibil.

Este garantata nu numai siguranța materialului, ci și utilitatea acestuia, deoarece orice lemn natural emite rasina, care are un efect benefic asupra corpului uman. În acest caz, speciile conifere au beneficii excepționale

Practic

Aici ne referim la utilizarea corecta a spaţiilor. In cazul in care se mentine o temperatura optima şi acces constant la aer curat, va veti bucura de constructie fara probleme o lunga perioada de timp.

Incalziti-va deci in timpul iernii şi aerisiti-va cat mai mult cu putinta vara. In asa fel veti evita umezirea sau suprauscarea bustenilor.

Funcțional

Constructiile sau casele din bustean au o proprietate excelenta – așa-numita autoreglare a temperaturii. Aceasta se datoreaza faptului ca lemnul absoarbe si cedeaza umiditatii din aer, asigurand un microclimat benefic in spatiile interioare inchise.

De asemenea, proprietatile materialului si lipsa barierelor antivapori permit migrarea lenta a umiditatii din interior spre exterior in timpul iernii si viceversa vara. Spunem despre astfel de pereti ca sunt „respirabili”, menţin caldura placuta iarna şi ofera prospetime pe timpul arsitei de vara.

Estetic

O casa din bustean arata intotdeauna frumos atat din exterior, cat si din interior. Se poate observa complexitatea formelor si texturilor chiar si in cazul in care lemnul nu este prelucrat.

Preferinta ancestrala pentru acest material se datorează utilizarii permanente a lemnului de-a lungul istoriei, astfel incat astazi asociem instinctiv lemnul cu ideea de adapost si protectie. Casa arata solid, bine asezata pe pamant şi rezistenta la toate intemperiile.

Rentabil

Ridicarea unei case din bustean dureaza mai putin decat a unei case convenţionale, iar pretul total al ridicarii acesteia va fi cu aproximativ 25% mai mic decat in cazul celor din beton ori caramida.

Acest tip de constructie nu necesita nici un tip de finisaj. Doar trataţi busteanul si indepartati aschiile sau piesele ascutite de pe el.