Acoperisul pentru case din lemn ori busteni, nu numai protejeaza camera de ploaie, ci și ofera izolare suplimentara si caldura in casa, precum si actioneaza ca un element decorativ luminos in exteriorul consrtuctiei.

Acoperisul unei case din lemn constitue o structura complexa din punct de vedere tehnologic. Se compune dintr-un numar mare de straturi, fiecare realizand o functie responsabila definita strict. Pentru a asigura fiabilitatea și longevitatea acoperisului la stadiul de instalare, te indeamnam sa consulti specialisti calificati in domeniu, iar pentru instalarea unui acoperis sigur sa contractezi firme care ofera un complex de servicii in proiectarea, furnizarea de materiale de construcții calitative și instalarea profesionala a acoperisului.

Valoarea sau costul lucrarilor de acoperis depinde de calitatea materialelor selectate și caracteristicile arhitecturale ale unei case din lemn. COST WOOD efectueaza constructii complexe a caselor din lemn/bustean, care presupune lucrari de acoperisuri și instalarea de sisteme de drenaj, elemente de siguranta etc . – o componenta calitativa a acoperisului!

Acoperisurile caselor din lemn rotund sunt divizate in trei tipuri principale:

 

 • Acoperis cu o singura scurgere/cu o singura panta;
 • Acoperis cu doua scurgeri/pante;
 • Acoperis cu trei sau mai multe pante.
 • Casele din lemn/bustean asorteaza perfect cu tipurile de acoperișuri de tip sindrila (acoperis de lemn), papura, acoperis moale, si tigla ceramica sau beton.

 

 

Acoperis din stuf pentru case din busteni rotunzi

Acoperisul din stuf este curat din punct de vedere ecologic si a devenit recent parte a industriei construcțiilor. Se bazeaza pe utilizarea de trestie de apa special crescuta, care se caracterizeaza prin flexibilitate buna, are un grad ridicat de rezistență la umiditate si este trainica. Prelucrarea suplimentară a tulpinilor de stuf il protejeaza de umiditate sporita, creste rezistenta la dezintegrare și imbunatateste calitatile antiincendiare.Avantajele stufului sunt forma stabila, care nu este expusa la umflarea in timpul precipitatiilor, rezistenta la fenomenele atmosferice si schimbarile de temperatura.

Tigla

Avand in vedere ca materialul de acoperire este cunoscut mai mult de 4000 de ani, acesta ocupa un loc onorabil in randul acoperisurilor de elita, se distinge prin aspect nobil, fiabilitate, prietenie cu mediul si caracteristici de performanta ridicata.

Tigla este impartita in doua grupe principale:

1. Ceramica (din lut copt)
2. Nisip de ciment (din mortar de ciment-nisip)

Prin utilizarea diferitelor placi/materiale (mate/opace si glasate/lustruite) pe suprafața tiglei, precum și adaugarea de oxid de metal, în structura sa, a devenit posibila obținerea diverselor culori si a unei palete largi de textura.

O caracteristica unica a acestui tip de material este masivitatea/greutatea. Aceasta conditie trebuie luata in considerare la proiectarea si instalarea tavanului.

Avantajele placilor de ceramica naturale sau beton sunt evidente:

 • Durata lunga de viata – nu mai puțin de 100 de ani;
 • Rezistenta la schimbari de temperatura si raze ultraviolete;
 • Protecție impotriva deteriorarilor mecanice;
 • Protectie antiincendiara;
 • Absorbția zgomotului;
 • Rezistența la apă;
 • Aspect atractiv.

 

Compozitie

Aceasta compozitie face parte din acoperisurile moderne, expresive si de inalta tehnologie. Acest material este eterogen, consta din mai multe straturi, combinand cele mai bune calitati ale fiecarui strat, lucrat într-un “parteneriat”.Structura materialului este o compozitie cu multe straturi care seamana cu o prajitura in foi.La baza tiglei este asezată o foaie de oțel de 0,5 mm grosime, acoperita cu un strat anticoroziv de inalta calitate din aluzinc. Suprafata exterioara a foii, pentru durabilitate și unicitate, este acoperita cu granule de bazalt. Pentru aliajul fiabil al stratului de piatra cu cel principal este prevazut un strat acrilic care, după 4 ore de tratament termic, fixeaza bine intreaga structura si asigura uniformitatea. Partea acrilica transparenta protejeaza tigla impotriva radiatiei.

Tigla metalica

Este foaia de tabla de otel nichelata cu o grosime de 0,45-0,5 mm, avand un profil ondulat cu un strat de polimer depus. Tigla metalica este una dintre cele mai populare materiale de acoperis pentru case din busteni rotunzi si bai din barne cu forme de acoperisuri arhitecturale simple. Profilul original imita tigla naturala, iar acoperisul are un aspecti bogat si una dintre cele mai largi game de culori in randul materialelor de acoperis. Cu toate acestea, alegerea acoperisului din tigla metalica implica selectarea minutioasa a condițiilor de acoperire, a tehnologiei si gradului de complexitate a instalarii. Tigla metalica are o durata de viata de aproximativ 50 de ani si se instaleaza usor, ceea ce este deosebit de important pentru structurile din lemn rotund. Placile sunt bine protejate impotriva influentelor externe, inclusiv a fenomenelor atmosferice si a deteriorarilor mecanice. Principalul avantaj al acoperisului din tigla metalica este aspectul atractiv si funcționalitatea la un pret mic. Acoperisuri moi pentru case din bustean Un material cu proprietati interesante – acoperis moale, usor si flexibil, rezistent la coroziune, are proprietati bune de izolare, ideale pentru acoperisuri cu configuratii complexe si nu se deformează atunci cand este expus la temperaturi schimbatoare. Durata medie de viata este de 25 de ani. Principalul avantaj al unui acoperis moale este raportul preț-calitate optim.

Acoperisuri moi in straturi

№ 1- granulat de bazalt, proprietatea de baza – protectia de razele ultraviolete si rezistenta la deteriorarile mecanice. №2 – bitum modificat, are nevoie de un grad mai inalt de protectie impotriva razelor ultraviolete, deci calitatea stratului nr. 3este foarte importanta. № 3 – material din fibra de sticla impregnata/imbibata cu bitum – baza tiglei moi.  № 4- folie polimerica protectoare, care impiedică lipirea sindrilelor. Acoperisul moale consta dintr-o fibra de sticla imbibata cu bitum. Lucrarile de acoperire avantajeaza asezarea cu pierderi minime pe rampele ferestrelor de la mansarde. Dacă intilniti greutati la alegerea acoperișului, va putem oferi sfaturi cum sa alegeti cea mai buna optiune pentru casa sau cabana dvs., care va imbina un pret acceptabil cu calitatile dorite, precum si instalarea profesionala a acoperisurilor de orice complexitate.