Pentru o casa din lemn esentiala este fundatia. Daca e sa comparam o casa de piatra sau din caramida sau cu o casa din lemn, atunci casele de lemn au o serie de avantaje. Unul dintre principalele avantaje ale lemnului este acela ca este mai ușor și, prin urmare, va da o sarcina mica fundatiei. De aceea, fundatiile sub forma de coloana sau panglici sunt mai recomandate pentru casele din lemn. Daca alegeti sa construiti una dintre aceste fundatii, veți reduce în mod semnificativ costul constructiei casei de lemn.

Oare are asa de mare importanta fundatia pentru o casa din lemn? Nu in zadar se spune că temelia casei constitue si baza, și sprijinul ei, anume fundația transfera incarcatura peretilor la pamant. Anume de temelia casei depinde termenul de exploatare a casei din lemn. Dacă puneti temelia casei cu cap, veți obține o casa foarte trainica si destul de durabila. De aceea, trebuie sa alegeti minutios si cu atenție materialele pentru fundatia viitoarei case din lemn. Este mai bine sa va debarasati din start de ideea ca veti fi capabil sa efectuati de sine statator fundatia casei din lemn, pentru ca, de fapt, nu este atat de simplu cum va pare la prima vedere. Iata de ce ar trebui sa cereti sfatul unui specialist in domeniu, care are mulți ani de experienta in constructia caselor de lemn.

Procesul de punere a bazelor fundatiei este laborios și consta din mai multe etape. In primul rand, atunci cand va propuneti sa construiti o fundatie pentru viitoarea casa din lemn, trebuie sa explorati solul de pe parcela dvs. In al doilea rand, trebuie sa alegeti tipul de fundatie cea mai potrivita pentru casa dvs. Din lemn. Pentru a face o alegere corecta intre numeroasele tipuri de fundatii, este suficient sa cunoasteti tipul de sol si nivelul presiunii standard. Nu treceti cu vederea caracteristicile calitative ale solului, un factor nu mai putin important, care trebuie sa fie sigur din punctul de vedere al depunerii, alunecarii de teren, umflaturii si daramaturii.