Casele din lemn au inceput sa fie construite din vremuri indepartate, iar pana in prezent au fost pastrate cunostintele despre proprietatile utile ale lemnului si calitatile sale excelente pentru constructie. Lemnul este considerat unul dintre cele mai cautate materiale, iar constructia de case din lemn nu isi pierde popularitatea odata cu aparitia unor materiale sintetice mai moderne. Desigur, principiile de constructie s-au schimbat și lemnul nu este folosit acum în acelasi mod precum anterior, in forma pura, dar impregnat cu compusi speciali care ai reduc inflamabilitatea, dar nu afectează compatibilitatea mediului cu materialul.

O casa de lemn, ca oricare alta, incepe cu o fundatie solida. Astazi, fundatia pentru constructia de case din lemn poate fi orice – beton, piatra, stalpi, prefabricate – important, structura sa fie caracterizată prin inalta rezistenta si construita luand în considerare masa intregii case și a climei. In plus, atunci cand se construieste o fundatie, este important sa se tina cont de sectiunea geologica a terenului si de nevoile structurii solului.

Dupa ce fundatia este gata, zidurile sunt asezate. Constructia de case din lemn nu dureaza prea mult, prin urmare, o echipa de constructori cu experiența poate construi și monta un kit de locuinta in decurs de una pana la trei luni, in functie de complexitate.

Urmatoarea etapa importanta in construirea unei case din lemn va fi instalarea unui acoperis. Pentru acoperis este o povară mare – este conceput pentru a proteja casa de umezeala și temperaturi extreme, precum si indeplineste functie estetica, oferind casei din lemn un aspect finit.După ce casa a fost pusa sub acoperis, va fi necesara efectuarea tuturor comunicatiilor dupa proiectul de executie, inclusiv incalzire, alimentare cu apa, canalizare, comunicatii, sistem de alarmă – tot ceea ce considerați potrivit. Este timpul pentru crearea unui interior unic al casei voastre. Dupa aspectele brute este timpul finisarii, inclusiv finisarea peretilor si tavanelor, pardoselile, vopsirea suprafetelor. Cu alte cuvinte, in acest stadiu sunteți implicat în proiectare.

Expertii recomanda sa fiti mai atenti la alegerea materialelor in fiecare etapa, pentru ca atunci cand construiti o casa nu exista detalii neimportante. Pornind de la fundatie pana la acoperis, casa dumneavoastra ar trebui sa va aducă confort și fiabilitate.