Nu este surprinzator faptul ca un subiect atat de popular precum constructia caselor din lemn, inclusiv a bailor, restaurantelor, cabanelor etc., a generat intotdeauna si inca mai inainteaza un numar mare de intrebari vizavi de miturile care au condus la probleme. In acest articol vom aborda aceste conceptii gresite si vom aduce toate miturile la “apa vie”.
Primul si cel mai obisnuit mit este ca o casa de lemn este o vila mica de la tara, in care poti trai numai vara, adica nici nu poti trai, ci sa mergi doar in vacanta la sfarsit de saptamana sau sa petreci cateva zile in vacanta de vara. Astfel, casa din lemn incepe a fi perceputa ca o mica structura (vagoneta), nu foarte confortabila.
Desigur, puteți spune si asa, in special avand in vedere situatia actuala, cand majoritatea oamenilor folosesc casele lor din sectoarele de vile, unde pe timp de iarna nu poti ajunge nici cu un transport. In plus, lipsa comunicatiilor, a conductei de gaze si a apei calde putin probabil ca vor face confortabila o asemenea casa. Prin urmare, putem afirma ca oamenilor le convin atare vagonete.
Cu toate acestea, afirmam cu toata certitudinea ca o casa din lemn poate fi la fel de durabila si comoda asemenea unei case din caramida sau beton. O casa din lemn poate fi perfect utilata, pentru a locui in ea: usi fiabile, ferestre din termopan, instalatii sanitare, mobilier, parchet, alarma, TV prin satelit etc. Acesta poate fi dotata in cel mai modern stil, iar tehnica de uz casnic moderna o va face cu adevarat sigura. In casa dvs. de lemn va veti simti in siguranta si confortabil. Numai peretii vor fi nu ca de obicei din piatra ori caramida, ci din lemn. Acesta poate fi un bustean, un , dar poate fi si o grinda, un caprior din lemn.
Intrebarea principala care apare la mentiunea unei case de lemn este problema legata de securitatea incendiara a unei astfel de case. De asemenea, multi sunt interesati de gama coloristica a casei, altii se intreaba, daca nu se inmultesc anumite tipuri de insecte in casa, deoarece este cald etc. Toate aceste probleme pot fi rezolvate. Cat priveste securitatea incendiara, trebuie sa spun ca orice casa poate arde, daca este intentionat aprinsa. Si daca va place sa fumati in pat, inseamna ca nu respectati regulile elementare de siguranta antiincediara.
Mentionam de asemenea ca o casa de lemn este construita numai din materiale ecologice si nu necesita instalarea unui sistem de aer conditionat, peretii acestei case “respirand” gratie ventilației naturale.
Totodata, mulți sunt interesați de durabilitatea unei astfel de case. Nu va imaginati insa o casa din lemn infipti in pamant cu un acoperis curbat. Progresul nu sta pe loc, iar noile tehnologii au multe de oferit cumparatorului.
Prin urmare, putem afirma cu tarie ca o casa moderna din lemn are toate sansele de a rezista pana la 200 de ani. Consrtuiti casa din materiale de finisaj durabile, vopsiti-o cu vopsele speciale, acoperiti-o cu echipament special de protecție, ingrijiti-o tot timpul cum ingrijiti de un apartament, masina sau haine. Te va sluji cu credinciosie multi ani!
Mitul al doilea privind construcția caselor din lemn incearca sa ne convinga ca o casa din lemn este ieftina și neprestigioasa. In apararea acestei opinii, putem spune ca costul de constructie capitala a casei, a zonei de agrement invecinate, finisajului interior și designului este absolut comparabil cu pretul oricarei alte constructii – fie casa de locuit ori apartament.
Astfel, o casa din lemn nu este nici pe departe o locuinta ieftina, ci o locuinta care depaseste pe oricare alta, deoarece proiectul este realizat exclusiv pentru client, adica pentru tine!!!, și este construit exclusiv pe gustul tau personal, incepand cu aspectul exterior si terminand cu decorul interior.
In calitate de materie prima pentru constructia unei case din lemn este ales de obicei pinul sau molidul. Interiorul unei asemenea case poate fi finisat cu faianta,rigips sau tigla, cu asamblarea echipamentelor de inginerie, cum ar fi baie, chiuvetă, saună, semineu, bucatarie, aparate electrice sau aragaz, instalarea incalzirii prin pardoseala. Prezența sau absența tuturor acestor beneficii depinde de costul final al locuintelor.
Dar exista o nuanta, pe care puteți face totusi economie: constructia unei fundatii mici. Casa de lemn va permite sa construiti o fundatie mica si, daca nu aveți nevoie de un subsol, puteți uita de procedura ca fundatia de impermeabilizare. Cu toate acestea, fundatia mica nu cedeaza nicidecum unei fundatii grele in ceea ce priveste caracteristicile tehnice.
Al treilea mit sustine ca, construind o casa din lemn, vor exista în mod sigur probleme de genul taraganarea constructiei si primirea de sfaturi neveridice. Deși acest lucru nu este nici pe departe un mit. Este important sa intelegeti ca un metru patrat (1 m2) de casa din lemn nu va costa 50 de dolari, iar constructia nu va fi realizata intr-o luna. Trebuie doar sa selectati compania potrivita care va poate construi calitativ si in termeni rezonabili casa din lemn.
Leave A Comment