Casele din lemn se remarcă prin frumusețe, durabilitate și eficiența din punct de vedere termic, financiar și sanitar, însă v-ați întrebat vreodată care sunt cele mai utilizate tipuri de lemn în construcția caselor din lemn?

Mai jos vă vom prezenta 5 dintre cele mai importante tipuri de lemn utilizate în construcția caselor din lemn.

 

1. PIN: Echipa Cost Wood utilizează DOAR ACEST TIP DE LEMN în construcțiile din lemn. Pinul necesită tratare specifică, iar Cost Wood – case din bușteni tratează lemnul în 5 etape, pentru durabilitate și buna rezistență în structură. Designul autentic al pinului, culoarea deschisă și textura fină, transformă casele de lemn din pin într-o adevărată operă de artă.

 

2.STEJAR: în ciuda naturii sale dure, stejarul poate fi ușor de prelucrat, fiind un lemn destul de flexibil. Este utilizat nu doar în construcția caselor din lemn, ci și în structura balcoanelor, podelelor sau construcțiilor exterioare.

 

3.NUC: nucul este celebru datorită durabilității și rezistenței sale la soare, apă sau vânt. Nu poate fi îndoit/deformat sau găurit foarte ușor, tocmai de aceea, este un lemn extrem de apreciat de către cunoscători și nu numai.

 

4.CIREȘ: acest tip de lemn este ideal nu doar pentru construcțiile de case din lemn, ci și pentru producția de mobilier. Culoarea sa brun – roșcat atrage orice privire, având un aspect deosebit și fiind un material ușor de prelucrat, rezistent la umezeală sau șocuri termice (căldură sau răcoare extremă).

 

5.MOLID: molidul este unul dintre cele mai ușoare tipuri de lemn de prelucrat, fiind foarte rezistent în condiții de umezeală, datorită proprietăților dezvoltate de uscare.