Casele din bustean , cel mai vechi și în același timp cel mai modern tip de construcție în Europa și în multe țări din întreaga lume, în special în partea de nord,unde exista vaste teritorii acoperite cu paduri rasinoase. Anterior, constructiile din bustean au avut multe deficiențe și probleme: putrezire, ciuperci, boli,păreau pretențioase și nu rezistau atat de mult. Când au apărut metode moderne de prelucrare a lemnului ,compoziții speciale, acest tip de case devine din nou cel mai popular, popular și accesibil. Eleganța unică și atracția estetica fac din aceasta o constructie prestigioasa. În plus, constructiile din bustean,pot fi montate foarte usor. La fundatia clientului – este livrat întregul proces laborios de lucru care se face in hala de productie. În acest articol vom analiza principalele avantaje ale caselor din lemn rotund, care degaja armonie, puritate și căldură.

1. Ecologie și proprietăți de îmbunătățire a sănătății.

Lemnul este cel mai natural material ecologic. Din trecut si pana in prezent este cea mai buna materie prima pentru constructii. Pereții din lemn creează microclimatul cel mai sănătos din interiorul casei. Busteanul permite circulatia aerului si absoarbe umezeala, regulând astfel regimul de temperatură și nivelul de umiditate. Aerul într-o casă din bustean este întotdeauna curat și îmbogățit cu oxigen, chiar și în timpul iernii (se improspateaza cu 20% pe zi), ceea ce este foarte important pentru sănătatea locuitorilor din ea. Pentru construcție se foloseste lemn de pin, zada, cedru, molid – lemn bogat în rășină și producție volatilă, care te elibereaza de stres, imbunatateste calitatea somnului pe timp de noapte, crește eficiența lucrului pe timp de zi, normalizeaza tensiunea arteriala si a functionalitatea pulmonara. Casele din lemn, în special cele din busteni rotunzi – cele mai confortabile pentru trai.

2. Frumusețea și atractivitatea

Busteanul este frezat neregulat cu forme irepetabile, care sunt montate strâns într-o cutie completă. Frumusețea naturală creează un aspect original al casei, care nu are nevoie de nici un decor atat interior cat și exterior, se prezinta perfect fara nici un machiaj. Constructia din bustean prezinta eleganta si stil. Este diferită de cutiile obișnuite din cărămidă și beton – unică, iar principala sa caracteristică este naturalețea – se combina cu peisajul ce o inconjoara.

3. Izolație termică excelentă

Lemnul are o conductivitate termică scăzută, menținând căldura în interiorul locuinței, astfel încât casele din lemn nu au nevoie de izolație suplimentară. Izolația este de 3-4 ori mai mare decât al unui perete similar din cărămidă. Un perete de 200 mm din lemn corespunde cu un perete de 600-800 mm din caramida. Deci scad in mod semnificativ costurile de încălzire în timpul iernii și se mentine un climat racoros si placut pe timpul verii .

4. Durabilitatea.

Casele din bustean, impregnate cu antiseptice moderne și materialele ignifuge, sunt protejate de efectele nocive ale mediului – putrezire, incendii și insecte. Ele sunt foarte bine tolerate de salturile puternice de temperatură, umiditate, precipitații mari. Forța lemnului este confirmată de vechile constructii din lemn, unele dintre ele având o vechime de peste o mie de ani. Respectarea tehnologiei moderne garanteaza exploatarea unei case din bustean peste o sută de ani.

5. Termeni scurți de construcție

Casele din bușteni sunt construite foarte repede, eficiența este o componentă a succesului acestei tehnologii de construcție. După ce este turnata fundația, rămâne doar să fie asamblat acest „LEGO”. Timp de două sau trei săptămâni, se construiește o casă cu două etaje, care nu are nevoie de finisare.

6.Accesibilitate.

Atunci când construiți case din lemn, nu este nevoie de o fundație masivă, deoarece o casă din lemn este mai ușoară. Având în vedere toți factorii, o casă finită din bustean va costa cu aproximativ 30% mai putin decât o locuință tradițională din caramida sau orice alt material.

7. Prestigiu

Casele de bustean au o vedere de lux, astfel încât din busteni sunt construite restaurante, cabane, centre de recreere, hoteluri pentru turiști în zone prestigioase.

SFATURI ALE DESIGNULUI

Lemnul de culoare naturala, semineul și mobilierul confortabil – baza unei camere de zi calde si comode. Pe fundalul lemnului, mobilierul alb si detaliile interioare arata spectaculos. Culoarea alba va face designul viu si modern. Combinand peretii albi si mobilierul de culoare alba, designul va fi expresiv, iar camera spatioasa și luminoasa.Spatiul cu pereti din lemn este completat si definitivat de mobilier de culoare deschisa. …

CITESTE MAI MULT »